Tel: 021 327 29 09 Luni-Vineri: 09:30 - 18:30

Informatii privind protectia datelor cu caracter personal

Cine colecteaza datele dumneavoastra personale?

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S.C. LA PIOVRA TURISTA S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Bd.Corneliu Coposu, nr.4, Sector 3, a fost inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr.9545, reprezentata prin Dan ANGHELESCU – Director General are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: definitivarea rezervarilor si achizitiile, promovarea de servicii si produse adresate direct clientilor persoane fizice si promovarii ofertelor prin mijloace de marketing direct.

Care sunt datele personale pe care le colectam ?

In vederea indeplinirii serviciilor turistice oferite de La Piovra Turista, acesta din urma va colecta date personale necesare pentru a atinge acest scop. Refuzul dvs. determina imposibilitatea concretizarii serviciului solicitat.

Printre principalele date personale colectate fara a se limita la acestea, se numara: numele, prenumele, data de nastere, adresa de resedinta, e-mail-ul, numarul de telefon, preferintele personale, fotografii, cod numeric personal, sex, serie si numar de buletin, carduri de fidelitate, stare civila, varsta copii, numele copiilor, preferinte.

Turistul este direct raspunzator de corectitudinea datelor, altfel La Piovra Turista nu va putea sa ofere servicii adecvate. In cazul in care ne sunt furnizate date cu caracter personal ale altei persoane, decat a celei de la care a venit cererea, aceasta din urma este raspunzatoare de a informa si celelelate parti implicate despre politica de prelucrare a datelor a La Piovra Turista (de exemplu, rude, prieteni, cunostine, relatii)

Cum sunt colectate datele dvs. personale?

Aceste date va sunt solicitate in mai multe circumstante, astfel:

-cand folositi sectiunea de Contact us din cadrul site-ului

-cand folositi CHAT-ul disponibil pe website fie el online sau offline

-cand realizati o cerere, rezervare sau cumparati un serviciu de pe pagina noastra web sau prin intermediul echipei noastre de la Customer Service: prin e-mail, posta, fax sau telefon.

-cand veniti la sediul noastru din Bucuresti pentru a achizitiona servicii turistice.

-cand va inregistrati ca si utilizator al paginii noastre,

-cand va inscrieti la serviciul de newsletter sau diferite concursuri si promotii

-cand acceptati sa participati la diferitele chestionare lansate de catre La Piovra Turista, ca operator al portalului www.lapiovra.ro.

-cand accesati canalele sociale de comunicare. Atentie in aceaste cazuri compania nu este raspunzatoare de informatiile personale specificate prin aceasta modalitate, canalul fiind unul public de comunicare.

-informatii primite de la terti, respectiv companii din grup, afiliati, parteneri de afaceri sau persoane care achizitioneaza serviciile noastre in numele dumneavoastra

Pentru a imbunatati relatia dintre agentia La Piovra Turista si dumneavoastra, utilizam cookie-uri pentru a colecta informatii despre dvs. Cookie-urile sunt mici fisiere pastrate temporar pe calculatorul vizitatorului (utilizatorul site-ului nostru) continand informatii despre acel utilizator pentru a recunoaste si facilita accesarile ulterioare ale acestui site. Majoritatea browser-elor de internet accepta cookie-uri, dar puteti sterge aceste cookie-uri existente in browser-ul dvs. De asmenea puteti efectua anumite setari pentru a bloca primirea cookie-urilor in viitor.

Pentru a identifica modalitatea de accesare a vizitatorilor nostri, colectam informatia prin aceste cookie-uri, ele ne ofera detalii despre traficul realizat pe site-ul nostru, ofertele cele mai cautate si de asemenea ne dau posibilitatea de a directiona catre vizitator cele mai relevante informatii prin campanii de marketing direct. Nu sunt colectate informatii personale (care va pot identifica) in timpul acestui proces.

Daca doriti sa optati pentru a renunta la utilizarea acestor cookie-uri va rugam sa ne scrieti la adresa office@lapiovra.ro

Cum folosim datele dumneavoastra?

Datele dumneavoastra sunt utilizate in urmatoarele scopuri:

-pentru a va asigura un serviciu la un standard inalt si pentru a va ajuta sa utilizati la maximum resursele paginii noastre web.

-pentru a definitiva rezervarile si achizitiile pe care le-ati efectuat prin intermediul site-ului nostru, aceste date for fi procesate doar in aceste scopuri, odata ce serviciul s-a consumat, acesta vor fi sterse sau anonimizate dupa 60 de zile de la expirarea ofertei sau 60 de zile de la finalizarea serviciului turistic (serviciul turistic se considera finalizat atunci cand toate actiunile legate de acesta s-au incheiat, inclusiv platile legate de acesta), se vor pastra doar datele ce intra sub incidenta legala sau datele pentru care s-a luat un consimtamant expres pentru stocarea acestora in vederea imbunatatirii comunicarii dintre Turist si compania La Piovra Turista.

-pentru campanii de marketing, acestea includ newsletters cu oferte speciale/personalizate trimise pe e-mail, mesaje promotionale sau personalizate trimise prin SMS si care ajung la numarul de telefon oferit de Turist in momentul cererii. Persoanle vizate pot opta sa nu fie incluse in aceste campanii de marketing sau sa fie contactati doar pe anumite canale, telefon sau e-mail. Tot ce trebuie sa faca este sa trimita un e-mail office@lapiovra.ro si vor fi contactate in maxim 24 de ore cu o solutie la cererea acestora. Dezabonarea se poate realiza si prin intermediul ultimului newsletter primit de la La Piovra Turista

-sondaje de opinie realizate pentru imbunatatirea serviciilor turistice oferite de La Piovra Turista. Persoanele vizate pot opta sa primeasca astfel de mesaje si de asemenea pot opta sa nu le mai primeasca printr-un simplu e-mail la office@lapiovra.ro sau click pe butonul de dezabonare din ultimul e-mail primit.

-alte scopuri administrative si analize interne, precum statistici interne ( de exemplu care este media de varsta a calatorilor La Piovra Turista)

-in cazul in care ne veti contacta pentru o oferta, vom folosi informatia furnizata pentru a va oferi serviciul cerut (ex.varsta, nume prenume, sex, preferinta dvs. pentru un meniu special, etc). Daca oferta este doar un informativa Turistul are dreptul sa ceara stergerea datelor sale personale sau sa-si ofere acordul pentru ca acestea sa fie pastrate cu scopul eficientizarii comunicarii dintre cele 2 parti sau de a fi inclus in campaniile de marketing organizate de La Piovra Turista. De altfel datele sunt automat sterse in termen de 60 de zile lucratoare, daca turistul nu-si da acordul de pastrare a acestora sau nu ne ofera un raspuns la cererea primita.

Informatiile pe care ni le furnizati ne vor permite sa va trimitem ofertele noastre speciale, sa va oferim informatii actualizate despre La Piovra Turista ori partenerii nostri sau orice informatii relevante.

Cateva Exemple:

-Data nasterii ne este necesara in a determina varsta dumneavoastra. Majoritatea companiilor aeriene ofera importante reduceri de pret tinerilor sau seniorilor, insa precizarea varstei exacte este obligatorie.

-Numarul de telefon si adresa de e-mail este obligatorie in definitivarea unei rezervari de bilet de avion sau de vacanta pentru ca trebuie sa avem datele de contact in cazul modificarii zborurilor sau a rezervarilor de vacante.

-Datele de pe cartea de credit. In cazul rezervarilor cu plata online sau a rezervarilor ce necesita o garantie cu carte de credit trebuie sa colectam aceste date pentru a putea procesa plata sau a garanta rezervarea dumneavoastra.

-Datele din actele de identitate sau de stare civila. Legislatia in vigoare ne obliga sa avem un control strict asupra identitatii persoanelor care fac plati peste un anumit nivel sau care solicita asistenta in obtinerea unei vize turistice. Totodata, contractul turistic incheiat intre societatea noastra si dumneavoastra trebuie sa contina aceste date. In cazul zborurilor catre Statele Unite ale Americii sau a altor tari care solicita viza de intrare ne vom asigura ca detineti acest drept cu scopul inalturarii unor situatii neplacute pentru dumneavoastra.

-Datele din permisul de conducere. In cazul inchirierii unui autovehicul sau intermedierii rezervarii la rent a car, suntem obligati sa avem datele din permisul dumneavoastra de conducere pentru a putea face dovada ca aveti dreptul sa conduceti un autovehicul.

Catre cine pot fi divulgate aceste informatii?

Datele despre dvs. pot fi divulgate catre partenerii nostri de servicii turistice (companii aeriene, hoteluri, rent a car, transferuri, etvc) si vor fi folosite doar in scopul efectuarii cererii dvs. de rezervare. De cele mai multe ori pentru a evita situatiile in care ofertele isi pierd valabilitatea, vom folosi datele oferite pentru a bloca rezervarile astfel incat sa eliminam pe cat posibil disconfortul creat de expirarea ofertei.

La Piovra Turista va incerca sa se asigure ca parteneri sai au o politica de securitate a detelor bine pusa la punct si ca respecta legislatia in vigoare cu privire la datele cu caracter personal. In cazul in care aceste informatii nu sunt disponibile sau furnizorii nu doresc sa le ofere, situatia va fi comunicata catre Turist si va fi nevoie de o aprobare speciala a acestuia.

Datele vor fi coletate de catre angajatii La Piovra Turista si utilizate pentru a duce la bun sfarsit cererea Turistului. Personalul La Piovra Turista este instruit in ceea ce priveste importanta datelor personale si de asemenea se afla sub o politica/procedura stricta de utilizare a acestora avand ca scop indeplinirea cererii primit.

Periodic personalul La Piovra Turista este informat de cele mai noi schimbari in legislatia cu privire la datele cu caracter personal, de asemenea sunt puse la dispozitia angajatilor diferite materiale informative cu scopul testarii cunostintelor legate de procedurile interne ale companiei.

Nu vom divulga aceste date catre alte terte parti, exceptand cazul in care aceste parti sunt implicate in procesul de efectuare a unei rezervari sau achizitii pe pagina noastra web (incluzand aici si echipa noastra de customer service).

Datele dvs. pot fi divulgate in cazul in care anumite legi cer in mod obligatoriu acest lucru. De asemenea putem divulga datele dumneavoastra catre terte parti sau consultanti care actioneaza in numele nostru sub rezerva obligatiei acestora din urma de a pastra datele dumneavoastra confidentiale. Toate companiile aeriene sunt obligate prin lege sa divulge informatiile despre rezervarile pasagerilor (pe zborurile catre Marea Britanie, Australia sau Statele Unite ale Americii) agentiilor guvernamentale in cauza, inca dinaintea sosirii in tara respectiva. Aceste informatii sunt folosite in scopul asigurarii securitatii statelor respective.

Transferul informatiei

Pentru indeplinirea scopurilor definite mai sus, putem transfera informatiile dumenavoastra dincolo de granitele Romaniei sau UE, incluzand tari din afara Europei. Fiecare tara poate oferi diferite niveluri de protectie a informatiei dvs. Vom incerca pe cat posibil sa va anuntam de fiecare data cand va fi cazul de transfer al datelor dumneavoastra in afara spatiului UE.

Sistemul de plata on-line asigura ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele ePayment ale partenerului PAYu sau mobilPay, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Cum puteti modifica datele dummneavoastra?

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor(*). Pentru exercitarea acestor drepturi sau sa aflati orice alte informatii despre datele pe care le detinem, va puteti adresa la Serviciul Marketing, Bd.Corneliu Coposu, nr.4, bl.105A, sc.1, parter, sector 3, tel. 021-327.29.09, e-mail office@lapiovra.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Drepturile dvs. in legatura cu datele dvs. personale:

•aveti dreptul de a accesa datele dvs. si a primi informatii despre utilizarea acestora

•aveti dreptul de a cere corectarea si/sau completarea informatiilor (dreptul la rectificare)

•aveti dreptul de a cere stergerea datelor (dreptul de a fi uitat)

•aveti dreptul de a restrictiona utilizarea datelor

•aveti dreptul de a primi datele intr-un format portabil

•aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs.

•aveti dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs. aveti dreptul de a apela catre o autoritate de supraveghere

Nota
(*) orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Ce se intampla in situatia in care nu doriti sa dezvaluiti datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal mentionate mai sus ne sunt necesare procesarii rezervarilor dumneavoastra. Trebuie sa mentionam ca ne este imposibil sa procesam rezervari care nu contin aceste date obligatorii.

In cazul in care nu doriti sa ne comunicati aceste date cu caracter personal aveti dreptul de a intrerupe in orice moment rezervarea dumneavoastra.

Profilurile calatorilor

La Piovra Turista colecteaza informatii despre calatori atunci cand se efectueaza o rezervare prin site-ul agentiei sau agentii nostri de turism dedicati.

Aceste date includ numele calatorului, data nasterii, detaliile de contact, preferintele pentru meniuri, datele de facturare, seriilor card-urilor de fidelitate ale companiilor aeriene si alte preferinte de calatorie. Aceste informatii sunt necesare finalizarii rezervarii sau a altor cerinte, precum si pentru scopuri administrative sau analize interne.

Deoarece profilul dumneavoastra poate include si date despre terte persoane, va rugam sa va asigurati ca orice informatie completata despre alte persoane (altele decat dvs.) a fost furnizata cu acordul acestora pentru a fi folosita in conformitate cu prezenta politica de confidentialitate.

Dezabonare

Daca doriti sa nu mai primiti newsletter-e sau alte detalii despre diferite promotii si oferte speciale va rugam sa ne trimiteti un e-mail la office@lapiovra.ro sau sa va dezabonati utilizand link-ul din ultimul newsletter primit.