Informatii utile pentru calatoriile in Bulgaria

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI PRIVIND INTRAREA/TRANZITUL PE TERITORIUL REPUBLICII BULGARIA

În urma Ordinului RD-01-50 / 26.01.2021 din 29 ianuarie 2021 până la 30 aprilie 2021, toți cetățenii, indiferent de naționalitate la sosirea în țară, trebuie să prezinte un document care să prezinte un rezultat negativ al unui test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) pentru a detecta COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară, de la data testului.

Informatii suplimentare aici: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/26/zapowed-rd-01-50-26-01-2021.pdf

Ministerul Sănătății al Republicii Bulgaria introduce o interdicție temporară de intrare pe teritoriul tarii în perioada 29 ianuarie 2021 - 30 aprilie 2021, după cum urmează:

  1. Interzic temporar intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria a tuturor persoanelor, indiferent de cetățenia lor, prin toate punctele de trecere a frontierei, prin transport aerian, maritim, feroviar și rutier.
  1. Interdicția de la punctul 1 nu se aplică:
  1. Toate persoanele cărora li se permite să intre în țară în conformitate cu punctul 2 vor fi admise pe teritoriul Republicii Bulgaria la prezentarea unui document care arată un rezultat negativ la un test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) pentru a dovedi COVID -19 efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrare, de la data testului, introdus în document.
  1. Documentul menționat la punctul 5 trebuie să conțină numele persoanei în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește, detalii despre laboratorul care a efectuat testul (numele, adresa sau alte date de contact), data testului, scris în metoda latină (PCR) și un rezultat negativ (negativ), permițând interpretarea documentului.
  1. Cetățenii bulgari și persoanele cu statut de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii familiilor acestora care nu prezintă un document care să arate un rezultat negativ în urma unui test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) pentru a dovedi COVID-19 efectuat până la 72 de ore înainte de intrarea în țară, va fi pusă în carantină pentru o perioadă de 10 zile în locuința sau în alte locuri de cazare în care persoana a indicat că va locui, cu o rețetă eliberată de directorul inspecției sanitare regionale relevante sau autorizată de directorul adjunct.