Circuit CAPPADOCIA - Antalya 8 zile avion 2022

Antalya -Konya -Cappadocia -Goreme -Uchisar

Ziua 1.BUCUREȘTI- ANTALYA

Intalnire cu reprezentantulagentiei in aeroportul Henri Coanda din Bucurestipentruimbarcare pe zborulspre Antalya, localitatesupranumita“capitalaRiviereiturcesti”(direct sau via Istanbul). Dupaaterizarea pe aeroportul din Antalya se efectueazatransferulcatrehotelul la care veti fi cazati. Cocktail de bun venitsitimp liber.

Ziua 2. ANTALYA - KONYA - CAPPADOCIA

Mic dejun. Plecare spre Konya, batranacapitala a SultanatuluiSelgiucidsi patria dervisilorrotitori, un oras conservator sipastrator de traditiistravechi.Aicivizitam o bijuterie a arteiislamice, Mausoleullui Jalal al Din, celmai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sauMevlana. Ne vombucura de faimoasatehnica de rotire ca forma de pomenire,intr-o ceremoniedenumitaSema. Continuam pe traseulvestitului“ Drum al Matasii”, spre Cappadocia, tinutulselenar din inimaTurciei, traversand o zona pitoreasca a Muntilor Taurus si a stepeianatoliene. Seara, cazare in zona Cappadocia.

Ziua 3.GOREME - UCHISAR

Mic dejun. Admiram muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete. Urmeaza vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “svaiter” de piatra, folosit ca refugiu de primii crestini, cu o superba panorama asupra Vaii Porumbeilor. Continuam, apoi, spre unul dintre impresionantele „orașe” labirintice subterane, cu biserici si case sapate in piatra, locul in care se adaposteaulocuitorii de spaimainvaziilor, iarprimiicrestinifugind din caleapersecutiilor pagane.  Seara, întoarcere la acelasi hotel în zona Cappadocia.

Ziua 4. CAPPADOCIA

Mic dejun. Continuam vizitele in Cappadocia, iar pentru astazi va propunem sa vizitam o crama, pentru a degusta delicioase vinuri locale. Spre dupa-amiaza, ajungem la un atelier de tesatorie, unde vom vedea cum diverse materii prime, ca matasea, bumbacul sau lana, ajung produse finite, pregatite de comercializare. Seara, întoarcere la  acelasi hotel în zona Cappadocia.

Ziua 5. CAPPADOCIA - ANTALYA

Mic dejun. Pornim spre Antalya, orasul infiintat de Attalos al II lea, vestitul rege al Pergamului, cu aproximativ 150 de ani inainte de Christos.Pe traseu avem posibilitatea de a vizitaimpozantul caravanserai Selgiuc din Valea Konya, construit in sec.Xlll in onoarea sultanului Alaeddin Kayqubad, pe o suprafata de 3900 de metri patrati. Seara, cazare in zona Antalya.

Ziua 6. ANTALYA- CASCADA KARPUZKALDIRAN

Mic dejun. Tur de orasin Antalya, emblematicul oras de pe Riviera turceasca a Marii Mediterane. Vom vizita portul, centrul vechi si faimosul minaret – simbolul orașului, Yivli Minare. Timp liber pentru cumparaturi la un magazin de bijuterii, dar si la unul cu articole din piele. Continuam, apoi, cu impresionanta cascada Karpuzkaldiran, aflata in apropiere de Lara Beach, o spectaculoasa cadere de apa, imbratisata de smaraldul marii.  Seara, cazare la acelasi hotelin zona Antalya.

Ziua 7. ANTALYA -ALANYA

Mic dejun. Timp liber, sau, optional excursie la Alanya pentru a vizita Castelul construit pe un promotoriu situat la 250 de metri deasupra marii si inconjurat de peste 6 km de puternice ziduri de aparare, datand din perioada elenistica si refacut si intarit de-a lungul secolelor, structura actuala fiind realizata in anul 1221la ordinul sultanului Alaadin Keykubat. Programul continua cu Pestera Dim, una dintre cele mai mari de pe teritoriul Turciei, aflata la doar 12 km de statiune, la o altitudine de aproximativ 230 de metri, cele doua galerii ale sale insumand o lungime de 360 de metri, cu o inaltime medie de 10-15 metri. Pe parcursul vizitei intalnim stalactite si stalacmite cu forme carstice deosebite si unele dintre acestea de dimensiuni impresionante.Spre seara, retur la acelasi hotel din zona Antalya.

Ziua 8. ANTALYA - BUCUREŞTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur spre Bucuresti (direct sau via Istanbul).

vezi mai multe

- Zbor Bucuresti - Antalya si retur, bagaj de mana 6 kg + bagaj de cala 20 kg
- Transport cu autocar local modern, cu A/C, pe durata circuitului, in Turcia
- Cocktail de bun-venit
- Ghid insotitor licentiat, vorbitor de limba romana
- 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 4-5* (standarde locale)
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 95 €

vezi mai multe

- Asigurare medicala + storno
- Pachetul Cina & Cultura (7 cine, toate taxele de intrare la obiectivele din program, ghizi locali) = 109 euro/pers (pentru plata din agentie) ; sau 129 euro/pers (pentru plata in Turcia)
- Zborul cu balonul in Cappadocia (se rezerva la ghidul local, in functie de conditiile meteo) = aprox. 130-150 euro/pers. (tarif valabil in luna octombrie 2021, se reconfirma in timpul circuitului)
- Jeep Safari Cappadocia (se rezerva la ghidul local) = aprox. 50 euro/pers
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 95 €

vezi mai multe

Excursii Optionale (se achizitioneaza prin ghidul local, la destinatie)*

·       Ziua 3: Ortahisar (Valea Indragostitilor) - Orasul Subteran(masa de pranz inclusa) - 45€/pers.

·       Ziua 3: Seara Turceasca - 45€/pers.

·       Ziua 4: Sema (dansul dervisilor rotitori) - 20€/pers.

·       Zilele 2,4,5: Pachet 3 mese de pranz - 45€/pers.

·       Ziua 7: Castelul Alanya - Pestera Dim (masa de pranz inclusa) - 45€/pers.sau Cascada Manavgat (excursie cu barca) -Moscheea Manavgat (masa de pranz inclusa) – 45€/pers.

*Preturile pot suferi modificari in functie de sezon, iar disponibilitatea este in functie de cerere. Grup minim 10 persoane

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit CAPPADOCIA - Antalya 8 zile Avion, Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate