1 Decembrie 2021 BANAT - OLTENIA 5 zile Autocar

Jud Caras Severin, Romania
de la
EUR 331 19 EUR
1 Decembrie 2021 BANAT- OLTENIA 5 zile Autocar

Horezu-Culele de la Maldaresti-PesteraMuierilor-CascadaBigar -Morile de apaRudaria -Orsova-Cazanele Dunarii -ValeaCernei -Podul luiDumnezeu -Man. Tismana -Hobita-Targu Jiu -DrobetaTurnu Severin -Timisoara-Recas -Craiova

Ziua 1:BUCUREȘTI -HOREZU -Culele de la MALDARESTI -Pestera MUIERILOR -ORSOVA (cca. 415 km)

Plecare la ora 06:00 din parcareaAcademiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Rm. Valcea -Herculane. Pe traseu, vizitamManastireaHorezu (ctirorie a domnitoruluimartir Constantin Brancoveanu) o bijuteriearhitectonicaaarteibrancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. La doar cativakilometridistantaadmiramCulaGreceanu de la Maldaresti, ceamaivecheconstructie de acest tip din Romania, datand din jurulanului 1517 si la CulaMaldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbinaelementele de arhitecturataraneasca din zona cu rolul de locuintafortificata, a fost ridicat de boierilocali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilorotomanilorsiaatacurilorcetelor de haiduci. Dupa amiaza, exploramPesteraMuierilor, folosita de localniciinca din EvulMediu, unde se refugiau din caleaotomanilor. Circa 500 m de galerieesteamenajata pentru vizitare turistica, fiind prima pesteraelectrificata din Romania. Cazare si cina la hotel / pensiune in Orsova.

Ziua 2.CASCADA BIGAR -Morile de apa de la RUDARIA -CAZANELE DUNARII-ORSOVA(cca. 185 km)

Dupămiculdejun, timp liber sau optional (95 lei/pers) pornim spre una dintre “minunile” naturale ale Banatului -CascadaBigar. Drumul pana la cascada ne va conduce prinParcurileNaturaleDomogledsiCheileNerei, iar odataajunsiacolovom admira cum apeleraului Minis se scurgintr-o zona calcaroasa, formandastfelcascada. In apropierevomvizitaMorile de apa de la Rudaria, cel mai mare ansamblude mori de apa din Sud estulEuropei, care confirmageniulcreativ al taranului roman, astazifiind perfect functionale 22 de astfel de instalatii. Fiecare moarăaparținemaimultorfamilii, care au pe rând dreptul să o folosească. Continuam excursia optionala spre Orsovasiajugem pe malul Dunarii, unde ne vom imbarca (optional, se achita local) pe un vas pentru a porni in croaziera spre Cazanele Dunarii. Alaturi de GolfulMraconia, Man.Mraconia, ChipulluiDecebalsi Tabula Traiana, Dunarea ne vaoferi un peisaj de poveste. Cazare si cina la hotel / pensiune in Orsova.

Ziua 3.ValeaCernei-Podul luiDumnezeu -Man. TISMANA -Hobita -TARGU JIU -DROBETA -ORSOVA(cca. 260 km)

Mic dejun, apoi timp liber sau optional (95 lei/pers), urcamprintrepeisajelesalbatice din Parcul National ValeaCerneisitraversamMuntiiMehedinticatre Baia de Arama. Zona carsticaimportanta, ne incanta cu pestera cu tavanulprabusit care formeaza Podul luiDumnezeu de la Ponoare, apoi ajungem la ManastireaTismana, cel maivechiasezamantmonahal din Tara Romaneasca. Construita in stil bizantin in sec. XIV, manastirea a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizatrevoltaantifanarsiotasiunde intre 1944 -1947 a fost adapostitTezaurul de 320 de tone de aur al Romaniei. Excursia optionala continua cu Casa Memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, consideratpionierulsculpturii modern si “orasullui Brancusi” -Targu Jiu, undevizitamAnsamblul Sculptural inaugurat de genialul sculptor in 1938, in memoriaeroilor care s-au jertfit pentru reintregireatarii, cuprinzand: Masa Tacerii,PoartaSarutuluisiColoanaInfinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Ultima vizita o vom face in Drobeta, la CetateaSeverinului, datata din secolul al XIII-lea siasezata in apropierea Dunarii. Seara, cazare si cina la Orsova.

Ziua 4.TIMISOARA -Fabrica de bereTimisoreana -Cramele RECAS -ORSOVA(cca. 365 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursieoptionala (85 lei/pers) la Timisoara. Al 3-lea cel mai mare oras din Romania, Timisoara esteun importantcentru economic, commercial, cultural, medical siuniversitar, caruiauimitoareaimpletire a stilurilorarhitecturale (Baroc, Neoclassic, Art Nouveau si Secession Vienez), i-au conferitnumele de Mica Viena. Centrul orasului se suprapune pevecheacetatehabsburgica din sec. XVIII, avand 3 pieteprincipale nu doar pitoresti, ci adevaratemuzee in aer liber, dintre care ceamairemarcabilaeste Piata Victoriei. Cunoscuta si ca Piata Operei, locul de unde a pornitRevolutia din 1989, estemarginita de OperasiCatedralaMitropolitanasi de numeroase palate pe ambelelaturi. In apropiere se inaltaceamaiveche cladire din oras, CastelulHuniade din 1315, reconstruit din temelii de Iancu de Huneoara. In asediulrevolutionarilormaghiari din 1849, castelul a fost completdistrus, cladireaactualafiindmultmodificata, in special privestefatada. Ceamaivechepiataa orasului -Piata Unirii, esterealizata in stil baroc, iar Piata Libertatii cuprindevecheaprimariebarocasi o superba statuie a SfantuluimartirIoanNepomuk, realizata ca tematica a Coloanelor Ciumei. Contra costvomservi masa de pranz in cadrulFabricii de BereTimisoreana, apoi timp liber pentru a vabucura de farmecul Orasului de pe Bega. La inapoiere, CrameleRecas ne vor imbia cu o degustare de vinuri. Cazaresi cina in Orsova la acelasi hotel / pensiune.

Ziua 5. PORTILE DE FIER -CRAIOVA -BUCURESTI (cca. 385 km)

Dupa miculdejun, ne deplasam spre Craiova,trecand pe langa grandiosul complex hidroenergeticsi de navigatie de la Portile de Fier. In capitalaOltenieiparcurgem un tur de oras cu autocarul, admirand: Muzeul de Arta, Prefectura, Primaria, Teatrul National, Universitatea. Apoiparasimautocarul pentru a vizitaBisericaMadona Dudu siCatedralaMitropoiltanasi pentru a nebucura de timp liber pe Calea Unirii din centru istoric, ce a fost amenajata doar pentru acces pietonal siabunda de magazine cochete, restaurante, terasesicafenele. Seara, sosire la Bucuresti in jurulorei 21.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

vezi mai multe

- Transport cu autocar / microbus climatizat
- 4 cazari cu mic dejun in hotel 3* in Orsova
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

vezi mai multe

- Asigurare storno si vizitele optionale.
- Intrari la obiective (inclusiv pentru optionale) si ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de turisti)

vezi mai multe

Tip camera Masa Perioada Disponibilitate Politica de plata Pret
Tip camera
Autocar + Camera Dubla (Double)
1 x 2 adulti
oferta speciala TTR Online 15% pana pe 15.11.2021
TTR Online 15%
Masa
Demipensiune
Perioada
27.11.2021 - 01.12.2021
Disponibilitate
disponibil
Pret
331.19EUR
4 nopti